Tornar Reservar

Els Jardins del Laberint d’Horta -30/06-10h

El Parc del Laberint i l’art topiari – Les escultures mitològiques

Els Jardins del Laberint d’Horta -30/06-10h

Els Jardins del Laberint d’Horta -30/06-10h

El Parc del Laberint i l’art topiari – Les escultures mitològiques
Jardins i Parcs
Art Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs

Matinal

Programa Activitats Culturals | Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

Els Jardins del Laberint d’Horta -30/06-10h

El Parc del Laberint i l’art topiari – Les escultures mitològiques

Activitat NO programada.

Punt de Trobada: Al vestíbul inferior de l’estació MUNDET del Metro L3 (verda).

Notes: Es recomana dur aigua, barret i protecció solar.


Descripció de la sortida:

Aquest matí anirem fins al districte d’Horta i Guinardó i visitarem el Parc del Laberint d’Horta, considerat el jardí més antic que es conserva a la ciutat. El parc ocupa els terrenys d’una finca del marquès de Llupià, de Poal i d’Alfarràs. El marquès era un home molt il·lustrat que va encarregar l’obra a l’italià Domenico Bagutti, qui va treballar-hi fins al 1808. El jardiner francès Delvalet va ser el responsable de les plantacions i un mestre d’obres català, Jaume Valls, en va supervisar els treballs.

El parc del Laberint d’Horta és un jardí-museu. El seu discurs museogràfic constitueix el recorregut per la dualitat entre el neoclassicisme i el romanticisme.

Farem un recorregut des del punt de vista de la seva jardineria comentant les espècies que hi són plantades, l’art topiari, i la combinació amb els templets, les fonts i brolladors. Hi destaquen arbres d’interès local com un til·ler o un cedre de l’Himàlaia, i altres espècies com alzines, llorers, una sequoia o els agapants. Veurem el pavelló neoclàssic que domina el parc des del capdamunt, un canal romàntic, el safareig, … I també ens endinsarem a l’enigmàtic món de la mitologia, tot observant les seves nombroses escultures … un jardí màgic !

 


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.