Tornar Reservar
L’illa de l’elegància

El Turó Park, l’illa de l’elegància -8/7 -18 h

Descobrint els Parcs i Jardins de Barcelona

El Turó Park, l’illa de l’elegància -8/7 -18 h

El Turó Park, l’illa de l’elegància -8/7 -18 h

Descobrint els Parcs i Jardins de Barcelona
Jardins i Parcs
Història Jardins
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Jardins i Parcs

Tarda

L’illa de l’elegància
Jardins i Parcs | Activitat Club Cultural.

El Turó Park, l’illa de l’elegància -8/7 -18 h

Descobrint els Parcs i Jardins de Barcelona

Activitat NO programada.

Us recomanem llegir les mesures de seguretat que seguirem en aquestes primeres activitats i que apareixen al final de l’explicació.


En el dia d’avui descobrirem la història i el patrimoni que s’amaga dins del parc conegut com Turó Park. Segons el nomenclàtor del carrers de l’Ajuntament de Barcelona el nom d’aquest parc situat a prop de la Plaça Francesc Macià segueix sent des de 1934 -any en què es va inaugurar- el Parc del Poeta Eduard Marquina.  D’altra banda la grafia “Turó Park”, prové de l’antic parc d’atraccions que hi havia en l’indret. La construcció correcta en català seria “Parc del Turó”, rarament utilitzada. Encara que el lloc sigui pla i no hi hagi cap turó, el nom fa referència al turó d’en Modolell que hi ha més amunt.


Malgrat les seves dimensions reduïdes, aquest parc té molts elements d’interès com el disseny de Rubió i Tudurí, l’evolució del seu ús social al llarg del temps (cal tenir en compte que ha estat objecte de reformes molt discutides), l’atractiu botànic que permet descobrir una gran diversitat, i l’itinerari poètic, ja que a diferents indrets del parc es poden trobar plaques amb versos. Aquesta petita illa verda, coneguda com l’ Illa de l’Elegància, prop de la Diagonal desprèn per damunt de tot una sensació de descans i recolliment i alhora d’elegància.


Punt de trobada: A l’entrada del parc, al final de l’Avinguda Pau Casals, molt a la vora de la Plaça Francesc Macià. Accés amb els busos i tramvia de l’Avinguda Diagonal.


 

Presentació del viatge

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

Descobrint el Turó Park
Descobrint el Turó Park