El Parc de la Pedra Tosca a Olot

Baixar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
El Parc de la Pedra Tosca a Olot
Excursió no programada

Dimarts 24 setembre 2019: Sortida 8,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals.


Atenció: Aquesta excursió inclou una passejada de llarga durada (8 km) pel que no és adient per a persones no caminadores o amb dificultats per caminar.


Us proposem una excursió nova del Centre Europeu, a una zona de La Garrotxa que val molt la pena descobrir! Aquest Parc va ser reformat pels arquitectes RCR, guanyadors del prestigiós premi Pritzker d’Arquitectura.

El Parc de la Pedra Tosca és un espai natural situat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Està configurat per una sèrie de camins, parets seques, artigues i cabanes fetes amb material volcànic, i té un paisatge canviant al llarg de l’any. El bosc de Tosca, del qual la Pedra Tosca n’és una part, es va formar a partir de la lava del volcà Croscat.

El Parc de Pedra Tosca va obtenir el Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba, com a exemple de recuperació paisatgística amb una combinació equilibrada d’elements artificials i naturals. El parc s’ha pogut beneficiar d’un pla especial de protecció des de l’any 1985. Gràcies a un seguit d’intervencions de gran qualitat, s’ha pogut restaurar i recuperar el seu territori d’una manera excepcional.

Al migdia temps lliure per dinar a Olot.


Important! El Parc té un itinerari circular planer i sense gaire dificultat, que resseguirem tot explicant-ne totes les característiques del Parc. És convenient que les persones que hi desitgin participar portin un calçat esportiu i roba còmode, i no tinguin dificultats per caminar.

  • Distància: 8 km
  • Desnivell: Inapreciable
  • Tipus de camí: Carrer, Camí amb Pedra volcànica irregular.