El Jardí Botànic Històric de Barcelona -21/10

Baixar El Jardí Botànic Històric de Barcelona, un joia desconeguda
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
El Jardí Botànic Històric de Barcelona -21/10
Excursió no programada

Punt de trobada: Plaça Espanya, davant l’Hotel Plaza (metro “Espanya” L1, L3, L8 i FGC)


Descripció: L’antic jardí botànic de Barcelona, situat a Montjuïc, és un dels llocs més recòndits i desconeguts de la ciutat. Es troba darrera el Museu Nacional d’Art de Catalunya, ubicat en una de les antigues pedreres de la muntanya. Fou realitzat arran de l’Exposició Internacional de 1929, quan Montjuïc comença a urbanitzar-se, en l’indret on s’hi havia edificat el pavelló d’agricultura reproduint una masia tradicional catalana, encara en peu.

Seguint el mestratge de l’arquitecte paisatgista Forestier i el seu deixeble, Rubió i Tudurí, el botànic Pius Font inicià el jardí botànic als anys 1930′ traslladant-hi el jardí d’experimentació que hi havia davant el Museu de Ciències Naturals del Parc de la Ciutadella i, des de llavors, ampliant-lo amb noves col·leccions vegetals que gaudeixen de les particulars condicions que es donen en aquest punt a l’obaga. Actualment hi trobem alguns dels arbres més alts i singulars de Barcelona, espècies exòtiques, endèmiques o en perill d’extinció i una zona d’horts de conreu i herbes medicinals.


 

 

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.
El Jardí Botànic Històric de Barcelona, un joia desconeguda
El Jardí Botànic Històric de Barcelona, un joia desconeguda