Talamanca i Mura, pobles medievals

Baixar mura teulades
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Talamanca i Mura, pobles medievals
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Diumenge 29 de març 2020 – Sortida 8 h del Centre amb les parades habituals

Situats molt a prop de Barcelona, però desconeguts per la majoria de la gent, trobem Talamanca i Mura, dos petits poblets que han guardat el seu aspecte medieval. Des de Terrassa ens enfilarem cap al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i passarem pel Coll d’Estenalles als peus del cim del Montcau, per anar baixant cap a la vall a on veurem uns paratges d’una gran bellesa natural. Visitarem Mura, un dels pobles més bonics de Catalunya, amb carrers empedrats, racons pintorescs i cases típiques. L’edifici més destacat del poble és l’església romànica de Sant Martí, on hi destaca la portalada esculpida. També val la pena passejar pels seus entorns naturals, al voltant de la riera, i contemplar el paisatge tranquil que rodeja el poble.

Després visitarem la suggestiva vila de Talamanca, situada dalt la Serra del Rossinyol. El poble conserva alguns carrers empedrats amb cases típiques al voltant de la seva església de Santa Maria. Destaca el seu castell, que està molt lligat a la Guerra de Successió de 1714, amb la coneguda Batalla de Talamanca. Recordarem aquest fet històric tot contemplant els paisatges del voltant de la població.

Una atractiva excursió per alguns dels paratges més desconeguts de les Valls del Montcau.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Mura per dinar. Recomanem dur el dinar de pícnic, ja que a Mura hi ha pocs restaurants. Farem una breu caminada a un paratge natural proper al poble per dinar junts de pícnic. Cal dur un calçat esportiu.

Mura
talamanca