Tornar Reservar
mura teulades

Talamanca i Mura, pobles medievals -28/6 -8h

Les viles medievals a la vora de Barcelona - La Serra de l'Obac

Talamanca i Mura, pobles medievals -28/6 -8h

Talamanca i Mura, pobles medievals -28/6 -8h

Les viles medievals a la vora de Barcelona - La Serra de l'Obac
Excursions Culturals
Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

mura teulades
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Talamanca i Mura, pobles medievals -28/6 -8h

Les viles medievals a la vora de Barcelona - La Serra de l'Obac

Activitat NO programada.

Sortida: 8 h des del Centre en autocar, amb les parades habituals.

AVÍS: Aquesta sortida es repeteix el DIMECRES 1 de juliol.


Descripció: Situats molt a prop de Barcelona, però desconeguts per la majoria de la gent, trobem Talamanca i Mura, dos petits poblets que han guardat el seu aspecte medieval. Des de Terrassa ens enfilarem cap al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i passarem pel Coll d’Estenalles als peus del cim del Montcau, per anar baixant cap a la vall a on veurem uns paratges d’una gran bellesa natural. Visitarem Mura, un dels pobles més bonics de Catalunya, amb carrers empedrats, racons pintorescs i cases típiques. L’edifici més destacat del poble és l’església romànica de Sant Martí, on hi destaca la portalada esculpida. També val la pena passejar pels seus entorns naturals, al voltant de la riera, i contemplar el paisatge tranquil que rodeja el poble.

Després visitarem la suggestiva vila de Talamanca, situada dalt la Serra del Rossinyol. El poble conserva alguns carrers empedrats amb cases típiques al voltant de la seva església de Santa Maria. Destaca el seu castell, que està molt lligat a la Guerra de Successió de 1714, amb la coneguda Batalla de Talamanca. Recordarem aquest fet històric tot contemplant els paisatges del voltant de la població.

Una atractiva excursió per alguns dels paratges més desconeguts de les Valls del Montcau.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Mura per dinar. Recomanem dur el dinar de pícnic, ja que a Mura hi ha pocs restaurants. Farem una breu caminada a un paratge natural proper al poble per dinar junts de pícnic. Cal dur un calçat esportiu.


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.

– Recomanem portar RECANVIS suficientes de mascaretes a totes les excursions, sortides i viatges.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

 

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

Mura
talamanca