Les Fonts del Llobregat – La Vall de Frontanyà -19/7 -8h

Baixar sant jaume de frontanya
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
08:00
Data
Dg 19 jul. 2020
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
34€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Les Fonts del Llobregat – La Vall de Frontanyà -19/7 -8h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Diumenge, 19 de juliol de 2020

 • Hora de sortida:

  08:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  34€

 • Excursió Programada

Sortida a les 8,00 h del Centre en autocar, amb les parades habituals. 


Descripció: Per la ruta del Pantà de La Baells, Vilada i la Serra de Picancel, ens dirigirem cap a Sant Jaume de Frontanyà, un dels pobles més petits i amagats de Catalunya, però amb una de les principals joies de l’art romànic català.

El magnífic temple de Sant Jaume, del segle XI, consta de tres absis semicirculars i un majestuós cimbori de 12 cares. És una de les construccions més perfectes i proporcionades de tota l’arquitectura medieval un dels millors exemples de l’art romànic llombard. És l’únic element que ens queda d’una antiga canònica agustiniana. Val la pena gaudir del seu entorn i del seus paisatges amb el rerefons de les muntanyes dels Rasos de Tubau i dels boscos de la Serra de Catllaràs.

Tot seguit per la ruta de La Pobla de Lillet arribarem al petit poble de Castellar de N’Hug qualificat com un dels més bonics de Catalunya pel tipisme i la bona conservació de les seves cases tradicionals. Val la pena passejar pels carrers empedrats i veure la plaça major, l’església de Sta. Maria, els miradors, etc. A més, al Parc Natural de les Fonts del Llobregat veurem les cascades i surgències que brollen entre les roques, i que donen lloc al naixement del riu Llobregat. Un riu que comença en aquests paisatges de l’Alt Berguedà i que inicia un llarg recorregut de 170 km fins a arribar a desembocar al Mediterrani.

Una excursió que us recomanem especialment per la bellesa del seus paisatges i boscos en aquesta època de l’any.


Notes: Al migdia, temps lliure a Castellar de N’Hug per dinar.  Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun restaurant de la població. Recomanem dur un calçat esportiu.


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

 

 

sant jaume frontanya
fonts llobregat