Tornar Reservar
sant jaume de frontanya

Sant Jaume de Frontanyà i el Santuari de Queralt

Art romànic i paisatges al Berguedà

Sant Jaume de Frontanyà i el Santuari de Queralt

Sant Jaume de Frontanyà i el Santuari de Queralt

Art romànic i paisatges al Berguedà
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

sant jaume de frontanya
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Sant Jaume de Frontanyà i el Santuari de Queralt

Art romànic i paisatges al Berguedà

Activitat NO programada.

Sortida a les 8 h en autocar del Centre, Muntaner-Diagonal, amb les parades habituals. 


Descripció: Per la ruta del Pantà de La Baells, Vilada i la Serra de Picancel, pujarem fins a arribar a Sant Jaume de Frontanyà, un dels pobles més petits i amagats de Catalunya, però amb una de les principals joies de l’art romànic català.


El magnífic temple de Sant Jaume, del segle XI, consta de tres absis semicirculars i un majestuós cimbori de 12 cares. És una de les construccions més perfectes i proporcionades de tota l’arquitectura medieval i un dels millors exemples de l’art romànic llombard. És l’únic element que ens queda d’una antiga canònica agustiniana. A més, val la pena gaudir del seu paisatge amb el rerefons de les muntanyes dels Rasos de Tubau i dels boscos de la Serra de Catllaràs.


I a la tarda visitarem el famós Santuari de Queralt, envoltat de grans boscos i situat sobre Berga, es troba a 1.200 m d’alçada. És conegut per tenir unes magnífiques vistes sobre gran part de Catalunya. Destaca la Cova de la Mare de Déu i la curiositat del petit Funicular d’accés a l’Hostatgeria.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

sant jaume frontanya