Tornar Reservar
pals - empordà

Pobles medievals de l’Empordà – Pals i Rupià – Palamós

AJORNADA - Nova data 6/3/21 - Excursió cultural d'art, història i paisatges

Pobles medievals de l’Empordà – Pals i Rupià – Palamós

Pobles medievals de l’Empordà – Pals i Rupià – Palamós

AJORNADA - Nova data 6/3/21 - Excursió cultural d'art, història i paisatges
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

pals - empordà
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Pobles medievals de l’Empordà – Pals i Rupià – Palamós

AJORNADA - Nova data 6/3/21 - Excursió cultural d'art, història i paisatges

Activitat NO programada.

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


Descripció: Avui anirem a la comarca del Baix Empordà, coneguda pel seu paisatge suau, amb camps, boscos i sobretot per tenir molts pobles que conserven el seu encant medieval.

Al matí anirem a descobrir un dels pobles que encara no apareix a la majoria de les rutes turístiques, es tracta de Rupià. Situat a l’entorn natural de la Riera de Rupià i camps de conreu i oliveres, trobem aquest poble que conserva racons d’interès, com són les restes de les muralles, el castell i diverses cases amb decoracions gòtiques o renaixentistes.

Al migdia anirem fins al Port de Palamós al cor de la Costa Brava, i deixarem temps lliure per passejar i dinar a algun dels seus típics restaurants de peix i marisc. I descobrirem també el famós canó, que va inspirar a una coneguda havanera.

I a la tarda anirem a la vila medieval de Pals. I farem un passeig pels seus carrers empedrats i racons pintorescs. A Pals hi destaquen edificis com la Torre de les Hores, l’església de Sant Pere, les muralles i elements de l’arquitectura medieval com arcades de mig punt o finestres ogivals. Ens arribarem al mirador conegut amb el nom de Josep Pla, i hi podrem veure una vista del Baix Empordà, de les Illes Medes i el Montgrí.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Palamós per dinar, podeu portar picnic o reservar algun restaurant. Porteu un calçat esportiu per les visites als pobles.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

pals - torre de les hores
excursió cultural a Palamos