Montserrat i l’Escultura de Plensa

Baixar Montserrat
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
09:00
Data
Dc 23 Oct 2019
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Art | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
24€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Montserrat i l’Escultura de Plensa
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dimecres, 23 d'Octubre de 2019

 • Hora de sortida:

  09:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Art | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  24€

 • Excursió Programada

Montserrat – L’escultura de Plensa i l’exposició de gravats al Museu

Dimecres 23 d’octubre 2019 – Sortida 9,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals.

Avui anirem a la màgica i emblemàtica muntanya de Montserrat. Protagonista de molts pelegrinatges al llarg del temps, d’històries misterioses i de teories diverses i llegendàries sobre les seves formes. Com diu el Virolai “amb serra d’or els angelets serraren eixos turons”. Però la seva formació es remunta a fa uns 10 milions d’anys. Les primeres formes de Montserrat sorgeixen del fons del mar a causa de cataclismes geològics, els seus relleus queden exposats a diversos fenomens meteorològics que aniran formant la imatge actual de la muntanya. Al llarg de la història, el Monestir ha albergat centenars de monjos i pelegrins, fins i tot s’han trobat restes neolítiques i ibèriques.

Però Montserrat, avui dia, és encara més. Actualment és també un centre artístic important amb el seu propi museu i amb exposicions temporals de gran qualitat. En aquesta ocasió podrem veure l’obra d’un dels escultors fonamentals del panorama català, famós a escala mundial: Jaume Plensa. Veurem l’escultura Anna, la qual segueix l’estètica i la poètica de la seva obra.

Es troba a l’atri del Monestir, un espai d’entrada i de transició entre el món físic i l’espiritual; seguint així el llenguatge de Plensa qui juga amb l’espai, el ple i el buit i mostra una espiritualitat latent en cadascuna de les seves peces. L’experiència es complementa amb l’exposició del Museu de 18 gravats de l’artista, a través dels quals es poden observar els seus mètodes, allò que l’inspira i les seves expressions artístiques: figures meditatives, rostres, formes, etc.

També descobrirem altres elements artístics i escultures del Monestir, per complementar aquest dia d’art a Montserrat. Serà, doncs, una visita molt completa on podrem gaudir tant del paisatge de la muntanya com de l’art que ofereix aquest indret únic.

NOTES:

Al migdia, temps lliure a Montserrat per dinar. Us podeu endur pícnic per dinar i passejar per algun dels espais naturals, o utilitzar els restaurants del Monestir.

Entrada a l’exposició de Plensa al Museu uns 7 € aprox. (Aquest pagament el dia de la visita).

Recomanem un calçat esportiu pels que vulgueu passejar per la muntanya. 

 

Anna Jaume Plensa Montserrat
jaume-plensa-exposició Montserrat