Tornar Reservar
PDF
Excursió cultural a Montblanc

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

Els paisatges i monuments de la Conca de Barberà

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

Els paisatges i monuments de la Conca de Barberà
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 22 abril 2023

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu socis

  32€

 • image description No socis

  +12€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar de Diagonal – Muntaner amb les parades habituals

 • image description Què trobarem

  Anirem a Montblanc i farem una interessant ruta medieval pel seu barri antic, al voltant de la Llegenda de Sant Jordi, i veurem també els atractius paisatges de la Conca de Barberà.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

Excursió cultural a Montblanc
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

Els paisatges i monuments de la Conca de Barberà

Anirem a Montblanc i farem una interessant ruta medieval pel seu barri antic, al voltant de la Llegenda de Sant Jordi, i veurem també els atractius paisatges de la Conca de Barberà.

Lloc de trobada:

Sortida en autocar de Diagonal – Muntaner amb les parades habituals

 • Dia de sortida

  Dissabte, 22 abril 2023
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Anirem a la vila de Montblanc i farem una interessant ruta medieval pel seu barri antic, al voltant de la llegenda de Sant Jordi, amb l’entorn dels atractius paisatges de la Conca de Barberà.

 

montblanc - vista general

Ruta medieval a Montblanc – La llegenda de Sant Jordi

Anirem a Montblanc a les terres de la Conca de Barberà, població medieval que val la pena visitar. Ressalta el recinte emmurallat de 1.500 metres, format per 34 torres, de les que avui únicament en queden 17. La muralla és del segle XIV i la seva construcció va ser ordenada per Pere III el Cerimoniós, amb motiu de la guerra contra Pere el Cruel de Castella. L’element més destacable de la muralla és el Baluard de Santa Anna, situat al punt més elevat d’aquesta. En aquesta ruta parlarem de Sant Jordi, ja que, segons la llegenda, la lluita entre Sant Jordi i el Drac va tenir lloc just davant d’aquestes muralles.

 

A més del recinte emmurallat, cal destacar també l’església de Santa Maria la Major, també coneguda com la Catedral de la Muntanya, una impressionant església gòtica que es va començar a construir l’any 1352. La seva façana es va reconstruir al segle XVII amb estil barroc. Altres edificis importants dins de l’arquitectura de Montblanc són l’església de Sant Francesc (segles XIII – XIV), l’església de Sant Miquel del segle XIII, i l’antic hospital de Santa Magdalena (segles XV – XVI). Destaquen també l’antic Barri Jueu o Call i les cases senyorials dels estrets carrers del nucli antic.

 

Properament ampliarem aquestes informacions amb la resta de visites que realitzarem per la comarca de la Conca de Barberà.

 

 

 

Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica.

El preu NO inclou
 • Esmorzar: Farem una parada per esmorzar en ruta.
 • Dinar. Al migdia temps lliure a Montblanc per dinar, passejar,… Podeu reservar algun restaurant o portar el pícnic de casa.
Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

 

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de la reserva (que s’indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a 30 dies abans de la sortida, o en la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica durant les Activitats i Excursions d’un dia.

En totes les nostres activitats i excursions d’un dia de durada, hem inclòs en el preu una assegurança que cobreix l’assistència sanitària bàsica a causa d’accidents, el rescat, i altres possibles incidències produïdes durant el dia d’excursió. Aquesta assegurança no cobreix el transport de retorn a casa un cop s’ha rebut l’alta. Els trasllats solen ser assumits per mútues privades, assegurances personals, o en el seu defecte han de ser costejats pels participants. Recomanem que consultis la teva mútua privada per aquests casos.

 

T’informem també que el nostre equip de guies està format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuació en cas d’incidència (Avís immediat al 112), un cop el participant ha estat atès pels serveis d’assistència, el Guia, valorant-ne el cas, retornarà amb el grup per continuar l’activitat.

 

Per informacions sobre les Assegurances de Viatge (+2 dies), fes clic aquí 

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

  • -Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
  • -Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
  • -A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

Sortida en autocar des de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals.

 

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.