Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – Prades, la vila vermella

Baixar Excursió cultural a Montblanc
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – Prades, la vila vermella
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Ruta medieval a Montblanc – La llegenda de Sant Jordi

Prades, la vila vermella – L’Ermita de l’Abellera

Dimecres 1 de maig 2019 – Sortida 8,00 h.

Anirem a Montblanc a les terres de la Conca de Barberà, població medieval que val la pena visitar. Ressalta el recinte emmurallat de 1.500 metres, format per 34 torres, de les que avui únicament en queden 17. La muralla és del segle XIV i la seva construcció va ser ordenada per Pere III el Cerimoniós, amb motiu de la guerra contra Pere el Cruel de Castella. L’element més destacable de la muralla és el Baluard de Santa Anna, situat al punt més elevat d’aquesta. En aquesta ruta parlarem de Sant Jordi, ja que, segons la llegenda, la lluita entre Sant Jordi i el Drac va tenir lloc just davant d’aquestes muralles.

A més del recinte emmurallat, cal destacar també l’església de Santa Maria la Major, també coneguda com la Catedral de la Muntanya, una impressionant església gòtica que es va començar a construir l’any 1352. La seva façana es va reconstruir al segle XVII amb estil barroc. Altres edificis importants dins de l’arquitectura de Montblanc són l’església de Sant Francesc (segles XIII – XIV), l’església de Sant Miquel del segle XIII, i l’antic hospital de Santa Magdalena (segles XV – XVI). Destaquen també l’antic Barri Jueu o Call i les cases senyorials dels estrets carrers del nucli antic.

Després al migdia, pujarem cap a Prades, la vila construïda amb pedra vermella. Es un pintoresc poble de muntanya amb encisadors racons, les fortificacions i muralles, la plaça porxada, l’església de Santa Maria,… i la famosa Font Esfèrica reproduïda al Poble Espanyol de Montjuïc. Aquí farem una agradable passejada fins a l’Ermita de l’Abellera.

 

NOTES: Al migdia dinarem de pícnic (cal portar-lo de casa o comprar el menjar a Montblanc) ja que farem una passejada fins a l’Ermita de l’Abellera (cal portar un calçat esportiu). No obstant això, qui prefereixi no caminar i quedar-se al poble, tindrà l’opció de dinar a qualsevol dels restaurants de Prades.

montblanc - vista general
prades font