El monestir romànic de Sant Pere de Rodes – El Port de la Selva

Baixar Vista general Sant pere de Rodes Centre Europeu
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
El monestir romànic de Sant Pere de Rodes – El Port de la Selva
Excursió no programada

Diumenge 15 setembre 2019 – Sortida 8,00 h en autocar des del Centre amb les parades habituals


Des de Vilajuïga ens enfilarem als paisatges abruptes de la Serra de Rodes, enmig del Parc Natural del Cap de Creus, per arribar-nos al conjunt monàstic de Sant Pere de Rodes, considerat un dels més importants del nostre romànic. Hi destaca l’església abacial amb un deambulatori i una estranya cripta, el seu campanar llombard, la magnífica torre, el claustre i altres dependències de l’antiga casa benedictina. Des del seu indret, si el dia és clar, s’obre una esplèndida panoràmica sobre la costa nord del Cap de Creus.

També visitarem el conjunt proper al monestir i que és d’un gran interès. Visitarem l’església de Santa Helena, un interessant edifici que està rodejat per l’antic poble de Santa Creu de Rodes, avui despoblat. Situat a peus de la muntanya de la Verdera, aquest edifici d’origen preromànic destaca per la seva increïble arquitectura.

Tot seguit anirem al Port de la Selva, pintoresc poble de pescadors de cases blanques i on destaca la silueta de la seva església barroca de Santa Maria de les Neus.

NOTES:

Al migdia, temps lliure al Port de la Selva per dinar, estar a la platja… Entrades i visites a Santa Helena i Sant Pere de Rodes uns 10 € aprox. (Aquest pagament el dia de la visita).

Sant Pere de rodes Campanar i claustre Centre Europeu
Interior Sant pere de Rodes
port de la selva
Port de la Selva Centre Europeu