Tornar Reservar
port de l'Escala - Empordà

El Camí de Ronda d’Empúries – Sant Martí i Sant Mori, viles medievals -8h

Els paisatges de L’Empordà històric

El Camí de Ronda d’Empúries – Sant Martí i Sant Mori, viles medievals -8h

El Camí de Ronda d’Empúries – Sant Martí i Sant Mori, viles medievals -8h

Els paisatges de L’Empordà històric
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

port de l'Escala - Empordà
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

El Camí de Ronda d’Empúries – Sant Martí i Sant Mori, viles medievals -8h

Els paisatges de L’Empordà històric

Activitat NO programada.

Sortida 8,00 h en autocar des del Centre amb les parades habituals


Avui anirem cap a les terres de l’Empordà, per gaudir dels seus paisatges, dels seus pobles i la seva magnífica costa. Visitarem un dels pobles més típics de la comarca, tot i que no gaire conegut, Sant Mori, que està situat a la riba dreta del riu Fluvià.

L’origen etimològic de Sant Mori prové de l’aglutinació del nom del patró, Maurici. L’antic nucli s’originà al voltant del Castell i de la primera església parroquial de Sant Maurici, formant carrerons estrets que s’adaptaren al turó. Farem un passeig per la part històrica de la vila, amb carrers típics i racons pintorescs. Es tracta d’un conjunt d’origen medieval que va donar lloc a l’actual vila. És un traçat de planta ovalada, que integra el castell-palau, l’església i les dues places. En origen estava envoltat per una muralla, de la que queden alguns vestigis integrats a les construccions actuals.

Al migdia ens acostarem a l’animada població de L’Escala, destacada pels seus restaurants de peix i marisc i el seu típic ambient de la Costa Brava.

I a la tarda farem un passeig pel camí de ronda (uns 3 Km) que segueix la costa i que passa ben aprop de les ruïnes d’Empúries. Aquest agradable passeig marítim voreja les platges naturals, que conserven algunes dunes protegides. Arribarem al poble de Sant Martí d’Empúries, situat en un promontori arran del mar. Sant Martí, és un poble de postal, d’aquells que sembla no hagi passat el temps. Ressalta la pintoresca “Caseta Forestal” de 1910 que és un esplèndid balcó sobre el mar Mediterrani.


NOTES: Al migdia, temps lliure a L’Escala per dinar, passejar, estar a la platja … etc. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun dels seus restaurants.


 

COVID 19 – AVIS IMPORTANT:

Normes d’obligat compliment:

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures estaran subjectes als canvis i actualitzacions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries.


Normes generals per a totes les sortides, activitats i excursions:

-Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

-En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa oficial que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

-Els participants mantindran l’ús de la mascareta durant tota la durada de l’activitat, excursió o viatge

-Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

-En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

-Les visites culturals, passejades i sortides urbanes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts.  La durada dels recorreguts es pot modificar o disminuir a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització. En les excursions en autocar, les explicacions es faran prioritàriament i de forma prèvia en l’interior dels autocars. Desprès és deixarà temps lliure suficient a les poblacions i ciutats que es visitin per passejar i gaudir dels llocs de forma particular.

-En determinats casos i visites urbanes es podran utilitzar radioguies i auriculars de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). Els auriculars d’un sol ús, es cobran a un cost suplementari de 1 €. Animem a que cada participants porti els seus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En el cas de que en una sortida es vagin a utilitzar radioguies, s’informarà prèviament als participants mitjançant el web o en missatges específics.