Tornar Reservar
port de l'Escala - Empordà

L’Escala – St. Martí d’Empúries – St. Mori -11/7 -8h

Els paisatges de L’Empordà històric

L’Escala – St. Martí d’Empúries – St. Mori -11/7 -8h

L’Escala – St. Martí d’Empúries – St. Mori -11/7 -8h

Els paisatges de L’Empordà històric
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

port de l'Escala - Empordà
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

L’Escala – St. Martí d’Empúries – St. Mori -11/7 -8h

Els paisatges de L’Empordà històric

Activitat NO programada.

Sortida 8,00 h en autocar des del Centre amb les parades habituals


Avui anirem cap a les terres de l’Empordà, per gaudir dels seus paisatges, dels seus pobles i la seva magnífica costa. Visitarem un dels pobles més típics de la comarca, tot i que no gaire conegut, Sant Mori, que està situat a la riba dreta del riu Fluvià.

L’origen etimològic de Sant Mori prové de l’aglutinació del nom del patró, Maurici. L’antic nucli s’originà al voltant del Castell i de la primera església parroquial de Sant Maurici, formant carrerons estrets que s’adaptaren al turó. Farem un passeig per la part històrica de la vila, amb carrers típics i racons pintorescs. Es tracta d’un conjunt d’origen medieval que va donar lloc a l’actual vila. És un traçat de planta ovalada, que integra el castell-palau, l’església i les dues places. En origen estava envoltat per una muralla, de la que queden alguns vestigis integrats a les construccions actuals.

Al migdia ens acostarem a l’animada població de L’Escala, destacada pels seus restaurants de peix i marisc i el seu típic ambient de la Costa Brava.

I a la tarda farem un passeig pel camí que segueix la costa i que passa ben aprop de les ruïnes d’Empúries. Aquest passeig marítim voreja les platges naturals, que conserven algunes dunes protegides. Arribarem al poble de Sant Martí d’Empúries, situat en un promontori arran del mar. Sant Martí, és un poble de postal, d’aquells que sembla no hagi passat el temps. Ressalta la pintoresca “Caseta Forestal” de 1910 que és un esplèndid balcó sobre el mar Mediterrani.


NOTES: Al migdia, temps lliure a L’Escala per dinar, passejar, estar a la platja … etc. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun dels seus restaurants.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

 

 

port de l'Escala - Empordà