Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Morunys

Baixar Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Morunys
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
08:00
Data
Ds 29 maig 2021
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
33€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Morunys
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 29 de maig de 2021

 • Hora de sortida:

  08:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  33€

 • Excursió Programada

Sortida a les 8,00 h en autocar des del Centre, amb les parades habituals.


En el dia d’avui ens dirigirem cap a la comarca del Solsonès per veure néixer un dels rius més importants de Catalunya: el Cardener. Aquest riu neix al peu dels cingles de la Serra del Port del Comte. Per tant ens acompanyaran unes vistes precioses durant tot el nostre itinerari, amb els grans embassaments de Sant Ponç i la Llosa del Cavall. A més el recorregut està perfectament adaptat per poder observar les muntanyes i l’entorn natural de la comarca i del Pre-Pirineu. Veurem el pintoresc indret de Les Fonts del Cardener, on brollen les fonts del riu.


En la nostra ruta visitarem també Sant Llorenç de Morunys, descrit com un dels pobles més bonics de Catalunya. Conserva encara la seva estructura medieval original, amb racons encantadors i carrerons que evoquen al passat. També conserva la seva església romànica, la qual ha sobreviscut als saqueigs de la guerra civil conservant un patrimoni barroc únic. Al capvespre seguirem la ruta de Solsona i retornarem a Barcelona.


Notes: Recomanem dur el dinar de picnic per poder menjar en algun paratge natural de la zona. En cas de mal temps o pluja dinaríem a Sant Llorenç de Morunys. Cal portar un calçat esportiu.


 

COVID 19 – AVIS IMPORTANT:

Normes d’obligat compliment:

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures estaran subjectes als canvis i actualitzacions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries.


Normes generals per a totes les sortides, activitats i excursions:

-Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

-En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa oficial que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

-Els participants mantindran l’ús de la mascareta durant tota la durada de l’activitat, excursió o viatge

-Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

-En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

-Les visites culturals, passejades i sortides urbanes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts.  La durada dels recorreguts es pot modificar o disminuir a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització. En les excursions en autocar, les explicacions es faran prioritàriament i de forma prèvia en l’interior dels autocars. Desprès és deixarà temps lliure suficient a les poblacions i ciutats que es visitin per passejar i gaudir dels llocs de forma particular.

-En determinats casos i visites urbanes es podran utilitzar radioguies i auriculars de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). Els auriculars d’un sol ús, es cobran a un cost suplementari de 1 €. Animem a que cada participants porti els seus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En el cas de que en una sortida es vagin a utilitzar radioguies, s’informarà prèviament als participants mitjançant el web o en missatges específics.

 

Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Moruny
sant Llorenç Morunys església
st Llorenc Morunys carrer