L’Empordà i els seus pobles medievals

Baixar Madremanya
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
L’Empordà i els seus pobles medievals
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Divendres 1 novembre 2019

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


En aquesta ocasió anirem voltant per la zona de l’Empordà per visitar els seus pobles medievals més emblemàtics. Aquestes terres tenen la sort de tenir una sèrie de poblets que semblen ben bé de conte i en un alt nivell de conservació: amb orgull mostren restes de castells i muralles, carrers, cases empedrades, etc.


Dos exemples preciosos serien Monells i Madremanya. El primer, ja citat en el segle X, es caracteritza per tenir restes d’un castell del segle X i sobretot la seva espectacular plaça porxada. També destaca la seva església de sant Genís (patró del lloc), situada a l’altra banda de la riera i una mica apartada del nucli medieval del poble, conserva la capçalera d’estil romànic i la façana occidental i el campanar d’estil barroc. El segon, Madremanya, ens porta a fer un veritable viatge en el temps. El nucli antic es troba dalt d’un turó i és presidit per l’església fortificada de Sant Esteve. Endinsant-nos pels portals de l’antiga muralla, podrem veure construccions dels segles XVI, XVII i XVIII.


Després ens acostarem al mar per acabar a Palamós on dinarem i visitarem el Museu de la Pesca. És un centre únic a la Mediterrània. Analitza l’evolució de la pesca des dels inicis fins a l’actualitat a través d’una exposició permanent i d’un conjunt d’activitats vinculades a la vida pesquera de la Costa Brava. Té com a objectius: crear un punt de trobada i diàleg entre la gent de mar i la resta de la societat i reivindicar aquesta tradició mil·lenària.


Notes: Al migdia, temps lliure per dinar a Palamós. Entrada i visita al Museu de la Pesca uns 6 € aprox. (pagament el dia de la visita).

Monells
museu pesca palamós