Tornar Reservar
Vall de Núria - Ripollès - Pirineu

La Vall de Núria – Queralbs – El Cremallera

Art Romànic i paisatges d'alta muntanya a Queralbs i Núria

La Vall de Núria – Queralbs – El Cremallera

La Vall de Núria – Queralbs – El Cremallera

Art Romànic i paisatges d'alta muntanya a Queralbs i Núria
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

Vall de Núria - Ripollès - Pirineu
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

La Vall de Núria – Queralbs – El Cremallera

Art Romànic i paisatges d'alta muntanya a Queralbs i Núria

Activitat NO programada.

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals. Preu autocar socis: 31 €


Descripció: Aquesta suggestiva excursió ens permetrà endinsar-nos als bells paisatges del Pirineu Oriental i de la comarca del Ripollès.

En la nostra ruta d’avui, hi destaca la bonica vila de Ribes de Freser, capital de la Vall que dur el mateix nom, i que és un important centre comercial i gastronòmic. I també el pintoresc poble de Queralbs, on hi ressalta el pòrtic amb capitells romànics de l’església de Sant Jaume i els seus carrers empedrats amb cases de pedra restaurades i ben conservades.

El tren cremallera, que transcorre per atractius paisatges d’alta muntanya, tot seguint l’espectacular curs del riu ens pujarà fins a Núria. Un cop a la Vall de Núria, podrem veure les exposicions, l’estany, l’ermita de Sant Gil, el santuari de la Mare de Déu i conèixer la seva història, curiositats i llegendes. Si el temps ho permet, es possible pujar amb el telefèric de la Coma del Clot fins a la zona de l’Alberg del Pic d’Àliga a 2.120 m per gaudir dels magnífics paratges d’alta muntanya d’aquesta zona.

Un complet dia d’art romànic, història i atractius paisatges del Pirineu.


Notes: Cal pagar el Cremallera + Telecabina, uns 20 € aprox. Aquest pagament directament al lloc. Al migdia, temps lliure a Núria per dinar. Recomanem dur el dinar de casa i fer pícnic. Cal portar un calçat esportiu.

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

queralbs - Nuria - Freser - Sant Jaume