La Seu d’Urgell – Prullans, el mirador del Cadí

Baixar claustre catedral seu d'urgell
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
La Seu d’Urgell – Prullans, el mirador del Cadí
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Dissabte 19 gener 2019 – Sortida autocar 8 h.

Per la ruta del Berguedà, creuarem el Túnel del Cadí i seguirem el nostre recorregut fins arribar al petit nucli de Prullans, conegut popularment com “el Mirador del Cadí”. Prullans es troba a la Baixa Cerdanya, a la dreta del riu Segre, entre Bellver i Martinet. Era el límit fronterer entre el comtat de la Cerdanya i les terres dels vescomtes de Castellbò, en l’època medieval. La seva ubicació fa que s’hi pugui gaudir (si el dia és clar) d’una gran panoràmica sobre la Serra del Cadí i el Pirineu nevat. El seu monument principal és l’església parroquial d’origen romànic, amb una sola nau i amb un campanar de torre posterior.

Després seguirem el riu Segre fins a arribar a La Seu d’Urgell, capital de la comarca de l’Alt Urgell. La ciutat es troba a la plana de l’Urgellet, entre els rius Segre i Valira. Conserva un interessant nucli antic amb carrers amb voltes i porxades. Dissabte, es dia de mercat i la ciutat gaudeix de gran animació. Visitarem el seu monument principal, la Catedral romànica de Santa Maria, construïda pel bisbe Armengol l’any 1010 i anomenada també la Catedral dels Pirineus.

Aquest magnífic conjunt episcopal medieval està format per l’edifici de la Catedral i el Claustre, l’església de Sant Miquel… És considerat un dels conjunts més importants d’Europa en estil romànic. Els entorns de la Seu són molt agradables, així com els seus parcs i jardins, destacant el Parc Olímpic del Segre amb els canals olímpics d’aigües braves.


NOTES: Al migdia, temps lliure a La Seu d’Urgell per dinar, passejar pels seus carrers … etc

Entrada al conjunt de la Catedral de la Seu, uns 3-4 € aprox. (pagament in situ).

serra del cadí
Catedral Seu d'Urgell