La Fira Medieval d’Oficis a Súria – Solsona

Baixar fira medieval oficis Súria
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Fira Medieval d’Oficis a Súria – Solsona
Excursió no programada

Dissabte 9 novembre 2019

Excursió cultural. Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


Avui veurem una de les activitats més reconegudes entre les festivitats de la comarca del Bages: la Fira Medieval d’Oficis de Súria. Un autèntic viatge en el temps a travès de artesans d’oficis tradicionals, tallers, paradistes, actuacions al carrer, etc. Des del propi Ajuntament de Súria, s’aposta des de la primera edició per la qualitat dels paradistes i dels espectacles al carrer, per tal de garantir-ne el màxim rigor històric i, així, una millor qualitat.


A més la localització d’aquesta fira és ideal per acabar de viure aquesta experiència: l’antic nucli medieval de la població, anomenat Poble Vell. Veurem els seus carrers i places ben guarnits i ambientats.


Després ens desplaçarem a la comarca del Solsones per visitar la seva capital: Solsona, població amb un atractiu nucli antic on destaca la Catedral, el Palau Episcopal, la plaça Major, la Torre de les Hores, l’emblemàtica plaça de Sant Joan, etc. És coneguda sobretot pel seu patrimoni d’estil barroc, el qual incorpora un nou concepte d’urbanisme obrint a l’exterior el sistema tancat i aïllat de la ciutat medieval.


Et convidem a que gaudeixis d’aquesta sortida tan variada per uns indrets molt rics en patrimoni material i immaterial.


Notes: Al migdia, temps lliure a Solsona per dinar.