La Cerdanya Francesa: Llo i Osseja – L’Estany de Puigcerdà

Baixar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Cerdanya Francesa: Llo i Osseja – L’Estany de Puigcerdà
Excursió no programada

Dissabte 11 gener 2020

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


Després de les vacances de Nadal anirem a visitar els paisatges del Pirineu Oriental que en aquesta època presenten una imatge molt evocadora, amb els cims nevats. Primer anirem a la zona de la Cerdanya Francesa i visitarem el poble d’Osseja. Hi destaca el seu petit estany, envoltat d’un bonic paisatge d’alta muntanya i que avui el podrem gaudir en una imatge hivernal.

Tot seguit anirem a visitar el pintoresc poble francès de Llo, conegut per les seves fonts d’aigua termal. Aquest petit poble es troba al peu del Puigmal i molt proper al naixement del riu Segre. Destaca per la seva bonica església romànica del segle XII amb una notable portalada, en un indret de suggestives i àmplies panoràmiques de l’Alta Cerdanya.


Tot seguit, tornarem a creuar la frontera per anar a dinar a Puigcerdà. Un cop allà, podrem gaudir d’una agradable passejada al voltant de l’Estany del parc Schierbeck, on destaquen les elegants torres d’estiueig dels anys vuitanta del segle XIX i començament del XX. També podrem caminar pel seu centre històric, el qual conté sorprenents punts d’interès com l’església gòtica de Santa Maria, de la qual només queda dempeus el seu campanar. Veurem les magnífiques panoràmiques de la Serralada del Cadí i el Moixerò i la Tosa d’Alp. Al capvespre retornarem a Barcelona.


NOTES: Al migdia temps lliure a Puigcerdà per dinar. Recordeu dur roba d’abric i calçat esportiu. França: Cal portar DNI.

Església Llo
serra del cadí