La Casa de Dalí a Portlligat – Cadaqués

Baixar casa-museu-dali-portlligat
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Casa de Dalí a Portlligat – Cadaqués
Excursió no programada

Diumenge 24 novembre 2019

Excursió cultural. Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


Avui veurem un dels espais més màgics del litoral català: la casa de Salvador Dalí a Portlligat. La màgia li ve donada tant pel propi edifici que conté elements de la imaginació desbordant de l’artista – com per exemple el típic ou gegant a sobre la teulada -, però també pel paisatge que l’envolta: una deliciosa cala d’aigües blaves i profundes envoltada pel paisatge escarpat que tan caracteritza la Costa Brava.


Dalí va arribar a Portlligat l’any 1930 i es va instal·lar en una petita barraca de pescadors. Se sentia profundament atret i inspirat per la llum, els colors i el paisatge d’aquesta zona del litoral català. Durant els 40 anys posteriors que hi va viure, va anar formant casa seva afegint sales, elements, passadissos… Creant, així, aquest laberint farcit d’objectes i records del pas de l’artista per aquestes estances. A més, totes les habitacions tenen obertures, de formes i proporcions diferents, que emmarquen el paisatge de la cala, referència constant en la seva obra. Dalí va deixar definitivament aquesta casa l’any 1982, amb la mort de Gala i va fixar la seva residència al Castell de Púbol.


Salvador Dalí afirmava: “Portlligat és el lloc de les meves realitzacions. És el lloc perfecte per al meu treball: el temps discorre més lentament i cada hora té la seva justa dimensió. Hi ha una tranquil·litat geològica: és un cas planetari únic”.


Després anirem cap a Cadaqués, poble de precioses cases blanques i petits carrerons estrets, situats al voltant de la notable església de Santa Maria. Allà dinarem i podrem passejar per la part vella, el passeig marítim i contemplar el relaxant paisatge mediterrani de la badia.

Vine i deixa’t inspirar per aquest paisatge i per l’espai que va crear Salvador Dalí, tal com va fer ell mateix!


Notes: Al migdia, temps lliure per dinar i passejar a Cadaqués.

Entrades: Entrada a la Casa Dali de Portlligat 12 € (aquest pagament el dia de la visita)

dalí-portlligat