La Cartoixa d’Escaladei – El Priorat

Baixar escaladei - scala dei - cartoixa
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
07:00
Data
Ds 17 oct. 2020
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
34€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
La Cartoixa d’Escaladei – El Priorat
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 17 d'octubre de 2020

 • Hora de sortida:

  07:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  34€

 • Excursió Programada

Sortida del Centre a les 7,00 h en autocar, amb les parades habituals.

Una interessant sortida per les comarques de Tarragona, en aquesta ocasió pels voltants de la  Serra del Montsant i  la Comarca  del  Priorat. El Priorat és ple de paratges pintorescos i feréstecs, de racons d’insospitada bellesa, i s’hi conserven encara molts indrets verges que esperen ser descoberts. El vi és el símbol que uneix la comarca. Els vins del Priorat són únics al món per les característiques especials del terreny i dels ceps.

I a peus de la Serra del Montsant, en un paratge inhòspit, visitarem les ruïnes de la Cartoixa d’Escaladei (Scala-Dei), considerat un dels monestirs medievals i d’època moderna més importants de Catalunya. Tot i estar en runes, les estructures que es conserven  encara impressionen a tothom. El monestir va ser fundat el 1163 per Alfons I d’Aragó i va tenir una gran importància. Actualment queden les restes de les façanes, els portals, i algunes parts reconstruïdes parcialment com els claustres o una cel·la d’un dels monjos.

Tot seguit per la ruta de La Vilella Baixa i Gratallops, arribarem a Falset, capital de la comarca, on deixarem temps lliure per dinar. Falset és una població carregada d’Història, que té el seu origen en el castell del segle XII (el castell dels comtes de Prades) i que, entre altres coses, va ser el bressol de dues reines catalanes.


NOTES: Caldrà pagar l’entrada i visita a la Cartoixa, 8 € – (Aquest pagament el dia de l’excursió). 

Cal dur un calçat esportiu ja que farem una passejada per arribar a la Cartoixa.

Al migdia, temps lliure a Falset per dinar. Recomanem dur el dinar de pícnic o reservar algun dels restaurants de la població.


 

 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

escaladei - scala dei - priorat
falset - priorat