La Calçotada, dinar d’amistat – Castells del Baix Gaià

Baixar creixell - castell
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
La Calçotada, dinar d’amistat – Castells del Baix Gaià
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Diumenge 27 gener 2019 – Sortida autocar 8 h.

Avui us proposem un dinar d’amistat amb la tradicional calçotada al poble de Salomó, situat a la comarca del Tarragonès, en plena terra de calçots i a igual distància entre Tarragona i Valls.

Al matí farem una interessant ruta per la zona del Baix Gaià a la comarca del Tarragonès, coneguda per conservar diverses fortaleses i castells.

A Creixell, veurem el seu nucli antic, on hi domina el monumental castell situat a la part més alta del poble. Veurem exteriorment aquesta fortificació medieval, de planta poligonal amb talussos exteriors i coronada amb grans merlets.

També anirem a Torredembarra, a la seva part antiga, situada a certa distància de la costa. Conserva la Torre de la Vila, l’edifici més antic que resta a la població, i que segurament formava part del castell vell. I destaca també l’actual seu de l’Ajuntament que és l’únic edifici civil de nova planta del Renaixement català que es conserva a Catalunya. Es va començar a construir l’any 1565 com una residència-fortalesa de planta quadrada amb quatre torres als cantons.

Després d’aquestes visites ens desplaçarem a poble de Salomó, situat en la zona del Baix Gaià i que és conegut pel popular Ball del Sant Crist un espectacle teatral d’arrels medievals que explica uns fets llegendaris del segle XVI. Aquí farem un dinar d’amistat en un restaurant amb els associats i participants, amb el típic menú de Calçotada.


MENÚ DE CALÇOTADA: Teules de Calçots amb la seva típica salsa de romesco. Llonganissa amb fesols. Amanida d’escarola amb allioli. Carn de Xai a la brasa amb patata al caliu i carxofa. Crema catalana. Vi. Cava. Cafè. Licors.


 

calçots calçotada
Torre - Torredembarra