Tornar Reservar
PDF
Art a Cervera i Bellpuig

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera
Excursions CulturalsVisites Art i Història
Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 27 maig 2023

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu socis

  32€

 • image description No socis

  +12€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • image description Què trobarem

  Una fascinant sortida a la descoberta d'alguns dels exemples de l'art renaixentista i barroc més destacables de Catalunya, a les terres de Cervera i Bellpuig.

Resum del viatge

Excursions Culturals | Visites Art i Història

1 dia

Art a Cervera i Bellpuig
Excursions Culturals | Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera

Una fascinant sortida a la descoberta d'alguns dels exemples de l'art renaixentista i barroc més destacables de Catalunya, a les terres de Cervera i Bellpuig.

Lloc de trobada:

Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • Dia de sortida

  Dissabte, 27 maig 2023
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida històrica i d’Art Renaixentista i Barroc en què…

 • 1) Descobrirem el convent de Sant Bartomeu i el mausoleu renaixentista de Bellpuig.
 • 2) Explicarem l’arribada del Renaixement a Catalunya i el seu reflex en l’art.
 • 3) Visitarem la famosa Universitat Borbònica de Cervera (1717-1835).

Art a Cervera

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Arqueosortida 7: Renaixement i història moderna a Bellpuig i Cervera

Sortirem de Barcelona per dirigir-nos a l’Urgell, on visitarem Bellpuig. En època medieval fou una baronia que al s.XIV passà a mans del noble llinatge dels Cardona-Anglesola. El més destacat d’aquesta nissaga fou Ramon Folc III de Cardona-Anglesola i Requesens, que va arribar a ser virrei de Sicília i Nàpols i capità general de l’exèrcit de la Santa Lliga. A Bellpuig, on havia nascut, fundà el convent de Sant Bartomeu, que visitarem, on es feu enterrar en un sumptuós mausoleu, un dels rars tresors del Renaixement que tenim a Catalunya. Després de visitar-lo, anirem a dinar a Tàrrega.

 

A la tarda ens dirigirem a Cervera, bonica vila on se celebraren les corts que donaren lloc a la institucionalització de la Generalitat de Catalunya (1359). Durant la Guerra de Successió (1705-1714) Cervera es mantingué lleial a Felip V de Borbó, fet pel qual fou distingida com a nova seu de la universitat borbònica (1717-1835), l’única després de l’abolició de la resta d’universitats catalanes. A Cervera visitarem l’edifici universitari, notable exponent del barroc civil a Catalunya. Al vespre, després d’una interessant jornada d’art, cultura i història moderna, tornarem a Barcelona.


Preu de les visites a Bellpuig i Cervera: 6 € aprox. (es recollirà al lloc)

Art a Bellpuig
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bàsica d’accidents i assistència mèdica en viatge.

El preu NO inclou
 • Preu de les visites a Bellpuig i Cervera: 6€ aprox. (es recollirà al lloc)
 • Dinar lliure a Tàrrega
Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

 

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de la reserva (que s’indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a 30 dies abans de la sortida, o en la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica durant les Activitats i Excursions d’un dia.

En totes les nostres activitats i excursions d’un dia de durada, hem inclòs en el preu una assegurança que cobreix l’assistència sanitària bàsica a causa d’accidents, el rescat, i altres possibles incidències produïdes durant el dia d’excursió. Aquesta assegurança no cobreix el transport de retorn a casa un cop s’ha rebut l’alta. Els trasllats solen ser assumits per mútues privades, assegurances personals, o en el seu defecte han de ser costejats pels participants. Recomanem que consultis la teva mútua privada per aquests casos.

 

T’informem també que el nostre equip de guies està format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuació en cas d’incidència (Avís immediat al 112), un cop el participant ha estat atès pels serveis d’assistència, el Guia, valorant-ne el cas, retornarà amb el grup per continuar l’activitat.

 

Per informacions sobre les Assegurances de Viatge (+2 dies), fes clic aquí 

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

 • Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
 • Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
 • A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals.


 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i darrera parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la matalasseria de la cantonada del Passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1 Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.