Tornar Reservar
PDF
castell cardona

Història a la imponent Fortalesa de Cardona – 14/05/22 – 8h

El castell i la vila de Cardona - Santpedor - La Guerra de Successió al Bages

Història a la imponent Fortalesa de Cardona – 14/05/22 – 8h

Història a la imponent Fortalesa de Cardona – 14/05/22 – 8h

El castell i la vila de Cardona - Santpedor - La Guerra de Successió al Bages
Excursions Culturals
Art Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

Resum del viatge

Excursions Culturals

1 dia

castell cardona
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Història a la imponent Fortalesa de Cardona – 14/05/22 – 8h

El castell i la vila de Cardona - Santpedor - La Guerra de Successió al Bages

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’Arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Cicle Arqueosortides – Part 9: La fortalesa de Cardona durant la Guerra de Successió (1705-1714)

Sortirem de Barcelona per visitar Cardona (Bages), vila fundada a finals del s.X per la seva condició estratègica al capdamunt d’un turó, sobre una muntanya de sal, recurs de gran importància, i al pas del camí que uneix Manresa i Solsona. Al s.XI ja documentem el poderós llinatge dels Cardona, que resideix al castell. Durant la Guerra de Successió (1705-1714) la fortalesa, a les ordres del marquès del Poal, fou la base d’operacions de l’Exèrcit de Catalunya a l’exterior i el darrer reducte de resistència contra els borbònics.


Després d’haver visitat la imponent fortalesa de Cardona i el seu paper durant el conflicte successori, dinarem i ens dirigirem a Santpedor, bonica població que també ha conservat la seva fesomia medieval i que visqué de prop la Guerra de Successió. Al capvespre tornarem a Barcelona, amb arribada prevista cap a les 20h aprox.


Preu de la visita a la fortalesa de Cardona: 6 € aprox. (es recollirà al lloc).

castell cardona
cripta - sant vicenc cardona - castell - col.legiata
Detalls del preu
El preu inclou
  • Viatge en autocar.
  • Explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

El preu NO inclou

Preu de la visita a la fortalesa de Cardona: 6 € aprox. (es recollirà al lloc).

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de reserva (que indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d´un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l´assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació sobre això. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa . La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, haurà de pagar-la al moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, i la relació contractual és entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també podeu contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la vostra elecció.

Al migdia temps lliure a Cardona per dinar. Podeu portar-lo de picnic o reservar algun restaurant de la ciutat.

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal-Muntaner) amb les parades habituals.