Granollers i el Modernisme al Vallès Oriental

Baixar excursió cultural a porxada granollers
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / Matinal
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Granollers i el Modernisme al Vallès Oriental
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Granollers i l’Ametlla del Vallès – El modernisme d’estiueig al Vallès Oriental

Diumenge 31 març 2019 – Sortida 9,00 h.

Anirem a la comarca del Vallès Oriental per descobrir el seu patrimoni modernista. I descobrirem la figura de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall en les poblacions de l’Ametlla del Vallès i Granollers.

Primer ens acostarem a la població de l’Ametlla del Vallès, que està situada entre les valls del Congost i del Tenes. L’origen d’aquesta població és medieval, però el primer nucli de cases es va anar desenvolupant al llarg del segle XVI al voltant de l’església. El seu primer caràcter rural es va transformar a inicis del segle XX gràcies a l’estiueig. Va començar a proliferar la construcció de segones residències i el seu urbanisme va canviar també gràcies a la participació del prestigiós arquitecte modernista M.J. Raspall. La participació d’aquest arquitecte la trobem a altres poblacions de la comarca com són La Garriga o Cardedeu. A l’Ametlla, hi va fer diverses reformes i noves construccions com Can Millet, El Cafè o l’Ajuntament, i coincideix amb la primera etapa artística de l’arquitecte.

Tot seguit ens desplaçarem a la capital de comarca, Granollers, i farem un passeig pel seu centre històric. La seva situació estratègica, en una cruïlla de camins, fa que ja tinguem evidències arqueològiques des de l’època romana. A l’època medieval la ciutat es va anar desenvolupant entorn de l’església de Sant Esteve. El seu monument més destacat és la Plaça Porxada, una construcció del segle XVI que evidencia el seu caràcter comercial. A inicis del segle XX la ciutat va viure un moment de creixement urbanístic i econòmic. Testimoni d’aquest moment són els seus edificis modernistes que són obra, majoritàriament, del mateix arquitecte Raspall.

NOTES: Atenció: Aquesta sortida d’autocar és només de matí . Horari previst d’arribada a Barcelona, a les 14-15 h aprox. Hora de sortida a les 9,00 h. ja esmorzats.

excursió cultural a Ametlla Vallès - Ruta Raspall
excursió cultural a Granollers