Tornar Reservar
Empuries i el nou espai obert al públic

Empúries: el passat grec i romà de Catalunya -13/11/21-8h

Descobrim els vestigis de la gran ciutat grecoromana de l'Empordà a L'Escala - Costa Brava

Empúries: el passat grec i romà de Catalunya -13/11/21-8h

Empúries: el passat grec i romà de Catalunya -13/11/21-8h

Descobrim els vestigis de la gran ciutat grecoromana de l'Empordà a L'Escala - Costa Brava
Excursions Culturals
Història Paisatges Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 13 novembre 2021

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Idioma

  Català

 • image description Preu

  32€

 • image description Ocupació

  Disponible

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar des del Centre (Muntaner-Diagonal) amb les parades habituals.

 • image description Què trobarem

  Un recorregut per la història de la colònia grega, la ciutat romana i la capital dels comtes d’Empúries, amb els atractius paisatges mediterranis de la Costa Brava.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

Empuries i el nou espai obert al públic
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Empúries: el passat grec i romà de Catalunya -13/11/21-8h

Descobrim els vestigis de la gran ciutat grecoromana de l'Empordà a L'Escala - Costa Brava

Un recorregut per la història de la colònia grega, la ciutat romana i la capital dels comtes d’Empúries, amb els atractius paisatges mediterranis de la Costa Brava.

Lloc de trobada:

Sortida en autocar des del Centre (Muntaner-Diagonal) amb les parades habituals.

 • Dia de sortida

  Dissabte, 13 novembre 2021
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu

  32€
Descripció de l'Activitat
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’Arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Descripció de l’activitat

Sortirem de Barcelona per dirigir-nos a l’Alt Empordà, on visitarem les ruines d’Empúries, a tocar de l’Escala. Empúries fou fundada al s.VI aC pels grecs foceus, que l’anomenaven Emporion, i va funcionar com a enclau comercial privilegiat amb els ibers indigets. Amb el temps, aquella fundació va anar creixent fins a convertir-se en una ciutat dotada de poderoses muralles, àgora, mercat, port i diversos santuaris. L’any 218 aC, en el context de la 2a Guerra Púnica, els romans erigiren un campament militar davant de l’Empúries grega que s’acabaria convertint en una nova ciutat romana, Emporiae.

Després de la visita d’aquestes ruïnes, situades en un paratge de gran bellesa acaronat pel Mediterrani, deixarem temps per dinar a L’Escala. Després veurem St. Martí d’Empúries, l’indret on hi havia hagut la palaiàpolis grega i que en època medieval esdevingué la seu dels comtes d’Empúries. Al capvespre, després d’una bonica jornada cultural, tornarem a Barcelona.


Preu de la visita al jaciment d’Empúries: 7 € aprox. (es recollirà al lloc)

Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, explicacions i guiatge pels Professors del Centre Europeu
 • Transport en autocar
 • Assegurança mèdica i assistència sanitària

El preu NO inclou
 • Entrada a Empúries: 7€ aprox. (es recollirà al lloc)
Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

 

 

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 • A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.
 • En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

 

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, defunció familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, caldrà pagar-la en el moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

En aquest enllaç troba les condicions de cancel·lació per Excursions i Viatges Culturals pagats: Normatives Cancel·lació.

COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

– Ús de mascareta a l’interior de l’autocar, col.locada correctament. L’ús de la mascareta s’aconsella també durant l’activitat quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.
– Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

Informació parades autocars
 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.