Els desconeguts Castells de la Segarra – Guissona

Baixar
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
08:00
Data
Ds 31 oct. 2020
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
33€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Els desconeguts Castells de la Segarra – Guissona
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 31 d'octubre de 2020

 • Hora de sortida:

  08:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  33€

 • Excursió Programada

Sortida 8,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals.

Avui visitarem una zona molt poc coneguda de Catalunya. Anirem cap a la Segarra, una de les comarques que formen la Depressió Central Catalana, i que conserva un paisatge i una vida rurals poc transformats per la urbanització i la industrialització. A més en aquesta època de l’any presenta una de les seves millors estampes.

La Segarra ha estat habitada des de la prehistòria i això ha conformat un patrimoni ric i variat que inclou restes d’antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmurallades i castells.

Anirem a la zona de la comarca coneguda com els Plans del Sió, on precisament s’hi poden trobar bastants exemples de castells. Aquesta zona, a la riba del riu Sió, a mitjans del segle XI, va ser conquerida als àrabs i ben aviat hi van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana.

En la nostra ruta obtindrem una visió històrica i monumental d’alguns d’aquests castells de frontera, com són els de Concabella i el de Pallargues.

Una sortida molt interessant per uns paisatges molt poc visitats de Catalunya !


NOTES: Al migdia, temps lliure a Guissona per dinar.  Amb qui vulgui anirem a dinar de pícnic en algun espai proper a la població. Cal dur el dinar de casa. Es recomana dur un calçat esportiu per aquesta visita.

Visita guiada als Castells dels Plans de Sió, uns 9 € aprox. (pagaments insitu). Les visites interiors als castells poden quedar afectades per les mesures de seguretat establertes.

 


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.