El Castell de Montesquiu – La Vall del Ter – Ripoll

Baixar Excursió cultural al Castell de Montesquiu
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
El Castell de Montesquiu – La Vall del Ter – Ripoll
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

El Castell de Montesquiu – La Vall del Ter – El Ripollès

Dissabte 23 febrer 2019 – Sortida 9 h.

Avui ens acostarem a Montesquiu, un indret històric i natural molt interessant, situat entre les comarques d’Osona i el Ripollès. Una sortida que us recomanem, ja que entrarem al famós Castell de Montesquiu. Es un gran casal rectangular fortificat, amb orígens en el segle X, que avui ha estat adaptat per a les visites turístiques. Aquest castell està envoltat d’un magnífic parc natural amb una densa zona boscosa de roure i pi roig, travessada pels meandres del riu Ter. Aquesta mansió fortificada contribuïa al sistema defensiu de la Vall del Ter. Va ser la residència dels senyors del terme de Besora durant l’època medieval. El 1972 va passar a mans de la Diputació de Barcelona, que el convertí en un equipament cultural.

Tot seguit seguirem en direcció als paisatges del Pirineu i arribarem a Ripoll. Allà visitarem el magnífic conjunt monumental de l’antic monestir de Santa Maria de Ripoll. Hi destaca la portalada, un tresor l’escultura romànica, que en les darreres restauracions la pedra ha recuperat el seu color original i fins i tot s’hi ha localitzat petits fragments de pintura medieval. Aquesta portalada conté un cicle d’escultures i relleus que valen la pena de contemplar. També veurem l’antic claustre i les tombes dels comtes catalans que s’hi conserven. Ripoll va ser considerat el bressol de Catalunya a l’època de la Renaixença, i és quan el monestir va ser restaurat en criteris del moment per intentar tornar-li l’aspecte original medieval, quan era un dels centres culturals més importants dels comtats catalans. Un dia d’art, història i bonics paisatges a les terres del Pre-Pirineu.

NOTES: Al migdia, temps lliure a Ripoll per dinar, passejar… Entrades a Montesquiu i Ripoll uns 6,50 € aprox. (pagament in situ).

excursió cultural a Ripoll
excursio cultural a Ripoll - portalada