Creuer a la desembocadura de l’Ebre – Els paisatges del Delta

Baixar
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
08:00
Data
Ds 21 Set 2019
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
32€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
Creuer a la desembocadura de l’Ebre – Els paisatges del Delta
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 21 de Setembre de 2019

 • Hora de sortida:

  08:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  32€

 • Excursió Programada

Dissabte 21 setembre 2019 – Sortida 8,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals.


El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO, constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. L’any 1983, la Generalitat de Catalunya ho va declarar Parc Natural, per garantir la seva conservació i divulgació i des de llavors s’ha treballat per aconseguir un equilibri entre la protecció de les zones naturals i les activitats humanes com són el cultiu de l’arròs.

Coneixerem millor les peculiaritats d’aquest espai natural i agafarem un vaixell que ens farà un creuer d’1,30 h. per la zona final del riu Ebre fins a arribar a la seva desembocadura. Passarem a prop de zones d’un gran interès ecològic com són l’Illa de Buda, lloc important de nidificació de les aus.

Després de gaudir d’aquests paisatges únics del Delta anirem a la propera població de costa de Sant Carles de la Ràpita. Situada a la zona de la Badia dels Alfacs, la ciutat compta amb diversos restaurants de peix i marisc. Sant Carles de la Ràpita té el seu origen l’any 1780, durant el regnat de Carles III, quan es va voler crear un projecte ambiciós per convertir la Badia dels Alfacs en un dels enclavaments comercials més importants de la costa mediterrània. La ciutat havia de ser una mostra d’arquitectura neoclàssica, exemple de l’època de la Il·lustració. Però el projecte no es va acabar de realitzar. Uns paisatges de Catalunya, diferents i que val la pena conèixer.


NOTES:

Al migdia, temps lliure a Sant Carles de la Ràpita per dinar, estar a la platja …

Viatge amb vaixell uns 11 € aprox. (Aquest pagament el dia de la visita).

badia alfalcs - delta ebre