Tornar Reservar
PDF

Catalunya prehistòrica: l’Abric Romaní de Capellades -24/09/22 -9h

El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) dels Hostalets de Pierola - El singular Abric Romaní de Capellades - L'Anoia

Catalunya prehistòrica: l’Abric Romaní de Capellades -24/09/22 -9h

Catalunya prehistòrica: l’Abric Romaní de Capellades -24/09/22 -9h

El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) dels Hostalets de Pierola - El singular Abric Romaní de Capellades - L'Anoia
Excursions Culturals
Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 24 setembre 2022

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  09:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Idioma

  Català

 • image description Preu socis

  32€

 • image description No socis

  +10€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals

 • image description Què trobarem

  Una immersió en la fascinant existència de les primeres poblacions humanes que van deixar petjada al nostre territori

Resum del viatge

Excursions Culturals

1 dia

Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Catalunya prehistòrica: l’Abric Romaní de Capellades -24/09/22 -9h

El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) dels Hostalets de Pierola - El singular Abric Romaní de Capellades - L'Anoia

Una immersió en la fascinant existència de les primeres poblacions humanes que van deixar petjada al nostre territori

Lloc de trobada:

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals

 • Dia de sortida

  Dissabte, 24 setembre 2022
 • Hora de sortida

  09:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida arqueològica per l’Anoia en què…


 • Tractarem els darrers models explicatius de l’evolució humana fins a l’H. Sapiens sapiens
 • Descobrirem les diferències entre els H. Sapiens neanderthalensis (neandertals) i els humans actuals
 • Veurem un dels abrics freqüentats per les poblacions neandertals que rondaven pel nostre territori

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Descripció de l’activitat – Arqueosortida 1: la Catalunya prehistòrica

Sortirem de Barcelona per dirigir-nos als Hostalets de Pierola, on accidentalment s’hi varen descobrir les restes d’un primat de fa 12 milions d’anys, el Pierolapithecus catalaunicus, batejat com a “Pau” (2002). Allà visitarem el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP), equipament que estudia i divulga les troballes paleontològiques de la zona i que explica els diversos estadis de l’evolució humana.


A la tarda, després de dinar, ens dirigirem a l’Abric Romaní de Capellades, un important jaciment arqueològic del Paleolític Mitjà on -sota la direcció científica d’Eudald Carbonell- s’hi ha trobat restes d’indústria lítica, estructures de combustió i ossos animals que documenten una freqüentació continuada per part de grups neandertals fa entre 75.000 i 40.000 anys. Una jornada per immergir-nos en la fascinant existència de les primeres poblacions humanes que van deixar petjada al nostre territori.


 • Atenció: Sortida a les 9,00 h amb les parades habituals (ja esmorzats) per anar directament a Hostalets de Pierola.
 • Entrades: Preu de les entrades al CRIP i l’Abric Romaní: 6 € aprox. (es recollirà al lloc).
 • Dinar: Al migdia temps lliure per dinar a Igualada. Podeu reservar algun dels seus restaurants o portar el pícnic de casa.

 

Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança d’Assistència Mèdica en viatge.

 


El preu NO inclou
 • Al migdia temps lliure per dinar a Igualada. Podeu reservar algun dels seus restaurants o portar el pícnic de casa.
 • Preu de les entrades al CRIP i l’Abric Romaní: 6€ aprox. (es recollirà al lloc)

 

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de reserva (que indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d´un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l´assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació sobre això. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa . La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, haurà de pagar-la al moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, i la relació contractual és entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també podeu contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la vostra elecció.

Sortida 9,00 h en autocar des del Centre Europeu (Muntaner-Diagonal) amb les parades habituals.