S’Agaró – Sant Feliu – Romanyà de la Selva -4/7 -8h

Baixar
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Hora de sortida:
08:00
Data
Ds 04 jul. 2020
Durada
1 dia
Tipus d'excursió
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
32€
Excursió Programada
Sobre l'Excursió
S’Agaró – Sant Feliu – Romanyà de la Selva -4/7 -8h
Resum de l'excursió
 • Dates:

  Dissabte, 4 de juliol de 2020

 • Hora de sortida:

  08:00

 • Durada

  1 dia

 • Tipus d'excursió:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  32€

 • Excursió Programada

Sortida 8,00 h en autocar des del Centre, amb les parades habituals.


Una excursió que us recomanem, ja que anirem al Baix Empordà per gaudir dels magnífics paisatges de Sant Feliu de Guíxols i de S’Agaró, uns indrets mítics de la Costa Brava amb el contrast entre els boscos de pins i la lluminositat i serenor de la Mar Mediterrània.

En primer lloc visitarem el petit poble de Romanyà de la Selva, que és una entitat del municipi de Santa Cristina d’Aro. Se situa al cor de la serralada de les Gavarres, a 325 m sobre el nivell del mar. Romanyà disposa d’un dels conjunts funeraris prehistòrics més ben conservats de la regió, el Dolmen de la Cova d’en Daina.

Aquí recordarem que l’any 1972, l’escriptora Mercè Rodoreda s’instal·là en una casa de Romanyà, després de retornar de l’exili. Aquest xalet, conegut com El Senyal Vell, fou testimoni de l’acabament de la seva famosa novel·la Mirall trencat , i d’altres obres en que immortalitzà les masies, els paisatges i els boscos de Romanyà de la Selva. Rodoreda morí l’any 1983 i fou enterrada al cementiri de Romanyà, tal com ella havia desitjat. L’any 2014 el poble va retre homenatge a l’escriptora col·locant el bust que ella mateixa va encarregar a l’escultor Antoni Delgado poc abans de morir.

Tot seguit anirem a visitar l’animada vila de Sant Feliu de Guíxols, on hi ressalta la Porta Ferrada, considerada l’element monumental més important del municipi i que dóna nom al seu popular festival de música.

I a la tarda farem un agradable passeig per l’esplèndida urbanització de S’Agaró, i gaudirem d’algunes de les millors perspectives de la Costa Brava, retallada pels penya-segats, el mar i els pins. S’Agaró va ser plantejada com una ciutat residencial noucentista, on hi ressalta el famós Hostal de la Gavina i la Platja de Sant Pol. Al capvespre retorn a Barcelona, per l’autopista.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Sant Feliu de Guíxols per dinar, estar a la platja, passejar … etc. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun dels seus restaurants.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar es reduirà el nombre de participants, per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

 

s'agaró - costa brava - cami ronda
Sant Feliu de Guíxols - passeig maritim
porta ferrada - sant feliu guixols