Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal

Baixar cardona-mines sal - vall salina
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal
Excursió no programada

Diumenge 1 de març 2020 – Sortida 8 h en autocar del Centre amb les parades habituals.

Avui farem una de les excursions més curioses i sorprenents de la zona central de Catalunya. Des del sector de Manresa, i seguint el curs del riu Cardener, arribarem a la vila de Cardona.

Anirem a les antigues Mines de Sal de Cardona, situades en el sorgiment natural d’una muntanya de sal natural. Amb vehicles especials baixarem per la Vall Salina, fins a arribar a “La Minilla” on podrem veure curioses estalactites i fantàstiques vetes minerals, amb sorprenents i espectaculars coloracions.

Una excursió que recomanem especialment a tothom que encara no conegui la famosa Muntanya de Sal. Després d’aquesta visita anirem cap al nucli antic de Cardona que conserva part dels seus carrers medievals, amb porxades.

A la població hi sobresurt la silueta de la fortalesa-castell que va ser el darrer bastió durant la guerra de Successió. Al castell hi destaca la Torre de la Minyona amb una curiosa llegenda. Però sobretot hi trobem la Col·legiata de Sant Vicenç, un dels millors edificis romànics de Catalunya.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Cardona per dinar. Podeu portar-vos el dinar de pícnic o reservar algun dels seus restaurants.

Entrades a Cardona, uns 13 € aprox. (pagament al lloc).

cripta - sant vicenc cardona - castell - col.legiata
vall salina - Cardona - mines sal
castell cardona