Tornar Reservar
PDF
cardona-mines sal - vall salina

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal – 04/03/2023 – 8h

El Castell i la Col·legiata Romànica de Sant Vicenç de Cardona i els paisatges del Bages

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal – 04/03/2023 – 8h

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal – 04/03/2023 – 8h

El Castell i la Col·legiata Romànica de Sant Vicenç de Cardona i els paisatges del Bages
Excursions Culturals
Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  Dissabte, 04 març 2023

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu socis

  32€

 • image description No socis

  +12€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals.

 • image description Què trobarem

  A Cardona conèixerem el seu ric patrimoni, destacant la sorprenent Muntanya de Sal i el seu castell amb la pintoresca col·legiata romànica.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

cardona-mines sal - vall salina
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal – 04/03/2023 – 8h

El Castell i la Col·legiata Romànica de Sant Vicenç de Cardona i els paisatges del Bages

A Cardona conèixerem el seu ric patrimoni, destacant la sorprenent Muntanya de Sal i el seu castell amb la pintoresca col·legiata romànica.

Lloc de trobada:

Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals.

 • Dia de sortida

  Dissabte, 04 març 2023
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Avui anirem a visitar la famosa Muntanya de Sal de Cardona. La muntanya de sal, o diapir, és un fenomen geològic únic a Europa, ja que surt de forma natural en superfície. Els afloraments que podem observar ens mostren un diapir quasi complert en una paret d’aproximadament 100 m d’alçada. Aquesta muntanya natural del mineral ha estat explotada des de l’antiguitat. Avui podem visitar el seu interior a través d’un sorprenent recorregut. Tota una experiència!

Avui farem una de les excursions més curioses, singulars i sorprenents de la zona central de Catalunya. Des del sector de Manresa, i seguint el curs del riu Cardener, arribarem a la vila de Cardona. Anirem a visitar les suggestives Mines de Sal de Cardona, situades en el sorgiment d’una muntanya de sal natural. Amb vehicles especials baixarem per la Vall Salina, fins a arribar a “La Minilla” on podrem veure curioses estalactites i fantàstiques vetes minerals, amb sorprenents il.luminacions i espectaculars coloracions. Després d’aquesta visita anirem cap al nucli antic de Cardona que conserva part dels seus carrers medievals, amb porxades i pintorescos racons. A la població hi sobresurt la silueta mítica de la fortalesa-castell que va ser el darrer bastió durant la guerra de Successió.

 

A la tarda visitarem el Castell, on hi destaca la Torre de la Minyona amb una curiosa llegenda. Però sobretot hi trobem la Col·legiata de Sant Vicenç, un dels millors edificis romànics de Catalunya. Sens dubte, Cardona, es una de les poblacions d’art i història més interessants i atractives de Catalunya. Al capvespre retorn a Barcelona, amb arribada prevista cap a les 20 h aprox.

 

NOTES: Entrades a Cardona uns 13 € aprox. Pagament als guies el día de la sortida. Al migdia temps lliure a Cardona per dinar, passejar,… Podeu reservar algun dels seus restaurants o portar el pícnic de casa.

vall salina - Cardona - mines sal
castell cardona
cripta - sant vicenc cardona - castell - col.legiata
cardona - cripta col.legiata
Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal
Detalls del preu
El preu inclou

El Preu Inclou:

 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bàsica d’accidents.

El preu NO inclou
 • Esmorzar: Farem una parada per esmorzar en ruta.
 • Dinar: Al migdia temps lliure a Cardona per dinar, passejar,… Podeu reservar algun dels seus restaurants o portar el pícnic de casa.
 • Entrades a Cardona: uns 13 € aprox. Pagament als guies el día de la sortida.

 

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats daquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que podeu consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer després el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 

A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripció i confirmada, es procedirà, a continuació, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import sempre haurà d’estar pagat abans de la sortida.

 

Als Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o pagament a compte de la reserva (que s’indica a cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a 30 dies abans de la sortida, o en la data límit indicada a cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

Assegurança de Viatge

Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica durant les Activitats i Excursions d’un dia.

En totes les nostres activitats i excursions d’un dia de durada, hem inclòs en el preu una assegurança que cobreix l’assistència sanitària bàsica a causa d’accidents, el rescat, i altres possibles incidències produïdes durant el dia d’excursió. Aquesta assegurança no cobreix el transport de retorn a casa un cop s’ha rebut l’alta. Els trasllats solen ser assumits per mútues privades, assegurances personals, o en el seu defecte han de ser costejats pels participants. Recomanem que consultis la teva mútua privada per aquests casos.

 

T’informem també que el nostre equip de guies està format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuació en cas d’incidència (Avís immediat al 112), un cop el participant ha estat atès pels serveis d’assistència, el Guia, valorant-ne el cas, retornarà amb el grup per continuar l’activitat.

 

Per informacions sobre les Assegurances de Viatge (+2 dies), fes clic aquí 

Avís: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

 

 • Ús de mascareta a l’interior de l’autocar, col.locada correctament.
 • Cal dur un calçat esportiu i antilliscant per la passejada per la Muntanya de Sal. Portar aigua en una ampolla reutilitzable.
 • Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

Sortida en autocar des de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals.

 

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.