Tornar Reservar
cardona-mines sal - vall salina

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament. Nova data dissabte 24 abril 2021.

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament. Nova data dissabte 24 abril 2021.
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

cardona-mines sal - vall salina
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Cardona i la sorprenent Muntanya de Sal

SORTIDA AJORNADA a causa del confinament. Nova data dissabte 24 abril 2021.

Activitat NO programada.

Sortida a les 8 h en autocar del Centre, Muntaner-Diagonal, amb les parades habituals. 


Avui farem una de les excursions més curioses, singulars i sorprenents de la zona central de Catalunya.

Des del sector de Manresa, i seguint el curs del riu Cardener, arribarem a la vila de Cardona. Anirem a visitar les suggestives Mines de Sal de Cardona, situades en el sorgiment natural d’una muntanya de sal natural. Amb vehicles especials baixarem per la Vall Salina, fins a arribar a “La Minilla” on podrem veure curioses estalactites i fantàstiques vetes minerals, amb sorprenents il.luminacions i espectaculars coloracions.

Una excursió que recomanem especialment a tothom que encara no conegui la famosa Muntanya de Sal.

Després d’aquesta visita anirem cap al nucli antic de Cardona que conserva part dels seus carrers medievals, amb porxades i pintorescs racons. A la població hi sobresurt la silueta mítica de la fortalesa-castell que va ser el darrer bastió durant la guerra de Successió. Al castell hi destaca la Torre de la Minyona amb una curiosa llegenda. Però sobretot hi trobem la Col·legiata de Sant Vicenç, un dels millors edificis romànics de Catalunya.

Cardona, una de les poblacions d’art i història més interessants i atractives de Catalunya.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Cardona per dinar. Podeu portar-vos el dinar de pícnic o reservar algun dels seus restaurants.

Entrades a Cardona, uns 13 € aprox. (pagament al lloc).


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.