Tornar Reservar
tossa de mar - costa brava

Tossa de Mar, vila d’art i història – Les Termes de Caldes

Art, història i paisatges a la comarca de la Selva

Tossa de Mar, vila d’art i història – Les Termes de Caldes

Tossa de Mar, vila d’art i història – Les Termes de Caldes

Art, història i paisatges a la comarca de la Selva
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

tossa de mar - costa brava
Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Tossa de Mar, vila d’art i història – Les Termes de Caldes

Art, història i paisatges a la comarca de la Selva

Activitat NO programada.

Sortida 8,00 h en autocar des del Centre, amb les parades habituals.

Preu Socis: 32 € — No-Socis: +10 €  (Promoció especial d’Estiu)


Descripció: Aquest dia anirem a fer unes interessants visites d’art, història i paisatges per la comarca de La Selva, concretament a unes poblacions que destaquen pel seu patrimoni cultural i que us recomanem especialment.

Iniciarem la nostra sortida a la bonica població de Caldes de Malavella coneguda per les seves aigües termals i pels grans boscos de pins que l’envolten. Farem un passeig pels seus carrers per poder conèixer el seu patrimoni arquitectònic. Destaquen les restes arqueològiques de les termes romanes de l’antiga Aquae Calidae. Les propietats curatives de l’aigua termal van fer que en època romana s’hi desenvolupés un conjunt de banys, destinats a la cura de molts viatgers que passaven per la propera Via Augusta. Encara es conserven diverses estructures d’aquestes antigues termes. Les fonts d’aigua calenta brollen a 56-60º C.

Posteriorment es va anar desenvolupant una vila medieval en el mateix indret. D’aquesta època conservem l’església de Sant Esteve i les restes de les muralles de l’antic castell. Però serà als segles XIX i XX que es tornarà a desenvolupar un nou turisme dedicat al termalisme i la salut, i es construiran noves termes al municipi. Destaquen les Termes Prats i les del Vichy Catalan que varen ser construïdes amb una arquitectura modernista.

Després d’aquesta visita continuarem cap a Llagostera, a on hi destaquen les restes de la muralla. I al migdia arribarem al Mar Mediterrani i a l’encisadora vila de Tossa de Mar. Passejarem pels carrerons de la seva Vila Vella, recinte emmurallat d’origen medieval assentat al voltant del penyal o Mont Guardí, talaia costanera dominadora de tota la població, de la seva formosa badia i de l’espectacular costa abrupta de la Punta des Cards. Tossa ha atret sempre molts artistes, pintors, cineastes i intel·lectuals i per això ha estat coneguda com la “Babel de les Arts“. Un dels paisatges mediterranis més mítics i atractius de la Costa Brava. Al capvespre retornarem a Barcelona.


NOTES: Al migdia, temps lliure a Tossa de Mar per dinar, estar a la platja, passejar … etc. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun dels seus restaurants.


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

 

 

 

 

Caldes de Malavella - termes - Balneari Prats
tossa de mar - costa brava
Tossa de Mar i massís Cadiretes