Caldes de Malavella – El desconegut Museu d’Art de Girona

Baixar
Resum de l'Excursió
Excursions Culturals / 1 dia
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Caldes de Malavella – El desconegut Museu d’Art de Girona
Excursió no programada

Dissabte 18 de gener 2020 – Sortida 9,00 h. ja esmorzats!

Caldes de Malavella i el desconegut Museu d’Art de Girona


Aquest dissabte de gener anirem a fer unes visites d’art i història per les comarques de la Selva i el Gironès, concretament a dues poblacions que destaquen pel seu patrimoni artístic i històric, i que us recomanem especialment.

Iniciarem la nostra sortida a la bonica població de Caldes de Malavella coneguda per les seves aigües termals i pels grans boscos de pins que l’envolten. Farem un passeig pels seus carrers per poder conèixer el seu ric patrimoni arquitectònic. Destaquen les restes arqueològiques de les termes romanes de l’antiga Aquae Calidae. Les propietats curatives de l’aigua termal van fer que en època romana s’hi desenvolupés un conjunt de banys, destinats a la cura de molts viatgers que passaven per la propera Via Augusta. Encara es conserven diverses estructures d’aquestes antigues termes, com la piscina central i unes habitacions annexes per les diverses cures.

Amb el temps aquests banys van ser abandonats i es va anar desenvolupant una vila medieval en el mateix indret. D’aquesta època conservem el traçat dels carrers, l’església de Sant Esteve i les restes de les muralles de l’antic castell.

Però serà al segle XIX i segle XX que es tornarà a desenvolupar un nou turisme dedicat al termalisme i la salut, i es construiran noves termes al municipi. Destaquen les Termes Prats i les del Vichy Catalan que varen ser construïdes amb una arquitectura modernista.

Després d’aquesta visita anirem fins a la ciutat de Girona on deixarem temps lliure per poder dinar i passejar pel seu monumental centre històric. Hi destaquen les cases penjades sobre el riu Onyar, la Catedral o els carrerons del pintoresc Call Jueu.

A la tarda anirem a descobrir el Museu d’Art de Girona el “md’A”. Molt desconegut per la majoria, però que conserva unes de les col·leccions d’art medieval i del renaixement més interessants de Catalunya. Està situat a l’antic Palau Episcopal, a tocar de la Catedral. A través de les explicacions d’uns guies locals descobrirem les seves col·leccions, on hi destaquen peces tan importants com l’ara portàtil de Sant Pere de Rodes, el retaule de Bernat Martorell de Púbol, obra de Joan de Borgonya, o d’artistes de l’Escola d’Olot o del Modernisme com Modest Urgell, Vayreda o Rusiñol.


Notes: Al migdia temps lliure a Girona per dinar. Entrada i visita guiada amb guies locals al Museu d’Art, uns 8 € aprox. (pagament in situ).

 

Caldes de Malavella - termes - Balneari Prats