Tornar Reservar

La Cerdanya, paisatges i colors de tardor

Bagà i Guils de Cerdanya, viles medievals

La Cerdanya, paisatges i colors de tardor

La Cerdanya, paisatges i colors de tardor

Bagà i Guils de Cerdanya, viles medievals
Excursions Culturals
Art Història Paisatges
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Excursions Culturals

1 dia

Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

La Cerdanya, paisatges i colors de tardor

Bagà i Guils de Cerdanya, viles medievals

Activitat NO programada.

Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.

Descripció: Pujarem fins a la zona de l’Alt Berguedà, amb les muntanyes del Pre-Pirineu, i farem una parada a la vila medieval de Bagà. Aquesta població es troba a tocar de la boca sud del Túnel del Cadí i del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Població amb molta història, vinculada al domini dels barons de Pinós. Conserva una part antiga amb un urbanisme medieval, i hi destaca la gran plaça porxada, l’església i el Palau del Pinós. Explicarem fets de la seva història, de la seva vinculació amb els Càtars o la curiosa llegenda coneguda com “El rescat de les 100 donzelles”.

Després d’aquesta visita anirem fins a la comarca de la Cerdanya. La Cerdanya és una àmplia plana, situada enmig del Pirineu, amb unes característiques històriques i geogràfiques úniques. Nosaltres hi visitarem el petit poble de Guils de Cerdanya, situat a prop de pistes d’esquí nòrdic. Hi destaca la magnífica vista sobre la plana cerdana i la seva església romànica de Sant Esteve. En aquest monument hi trobem decoracions típiques de l’estil romànic, com els frisos amb dents de serra i la majestuosa portalada amb quatre arquivoltes. A la façana de l’oest es troba el campanar de cadireta de dos pisos.

Després de contemplar els paisatges que envolten la població anirem a Puigcerdà, capital de comarca. Una de les zones més interessants és el seu estany. S’hi troben al voltant diverses cases històriques d’estiueig, al costat d’un bonic jardí, el Parc Schierbeck. A la tarda passejarem per la zona i veurem grans vistes panoràmiques del Pirineu. Desprès retornarem a Barcelona pel Túnel del Cadí.

 


Notes: Al migdia, temps lliure a Puigcerdà per dinar. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun restaurant. Cal portar un calçat esportiu.


 

 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

Propers Viatges - Estiu 2020
Prullans Baixa Cerdanya