Descobrir Barcelona: El barri del Clot – 26/03/20

Baixar clot
Resum de l'Excursió
Programa Mensual / Matinal
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns
Sobre l'Excursió
Descobrir Barcelona: El barri del Clot – 26/03/20
Excursió no programada
  • Aquesta excursió no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

    Contacta'ns

Dijous 26 de març 2020  a les 10 h.

PUNT DE TROBADA: Av. Meridiana-Aragó, a la sortida de l’estació El Clot-Aragó de Renfe i del metro L1-L2 estació el Clot (al costat de la Xurreria).


El barri del Clot és ple d’història i memòria, ja que es tracta d’un dels nuclis més antics del Districte de Sant Martí. Abans d’annexionar-se a Barcelona, era un territori amb un fort caràcter rural, ric en horts i molins que es disposaven a prop del Rec Comtal. Això es va mantenir fins al segle XIX, quan s’hi van instal.lar les primeres farineres, seguides per indústries tèxtils, adoberies, bòbiles, etc. i la població va anar creixent ràpidament, moment en el qual es decideix també fer un Ajuntament al centre de la població.


Durant el nostre recorregut anirem descobrint el patrimoni que ens queda d’aquest passat i com ha anat evolucionant fins al dia d’avui, mentre caminem entre els carrers del barri. Podrem veure les cases de planta baixa i pis construïdes per als treballadors i menestrals, la plaça del mercat, el parc del Clot amb restes del passat industrial …

I també podrem descobrir la part baixa de l’avinguda Meridiana, en el tram que correspon al barri del Clot, i que recentment ha estat renovada per donar l’entrada a la part de la nova plaça de les Glòries Catalanes, molt més verda.


Et convidem a seguir descobrint Barcelona barri a barri!

barri clot