Tornar Reservar
L'Hospital de Sant Pau

Cicle Descobrir Barcelona: L’Hospital de Sant Pau -30/01 -12h

Visita cultural matinal

Cicle Descobrir Barcelona: L’Hospital de Sant Pau -30/01 -12h

Cicle Descobrir Barcelona: L’Hospital de Sant Pau -30/01 -12h

Visita cultural matinal
Visites d'Art i HistòriaCicle Cultural Descobrir Barcelona
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona

Matinal

L'Hospital de Sant Pau
Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona | Activitat Club Cultural.

Cicle Descobrir Barcelona: L’Hospital de Sant Pau -30/01 -12h

Visita cultural matinal

Activitat NO programada.

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA: L’HOSPITAL DE SANT PAU

Lloc de trobada: davant l’accés al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau (Final Av. Gaudi, cantonada Sant Antoni Maria Claret – Cartagena). Es troba a la vora del metro L5 Sant Pau-Dos de Maig.

Preu Socis: 12 €  (el preu inclou l’entrada). 

Preu No-Socis: afegir + 10 € 

Places limitades. Grups reduïts. Aquesta visita es repeteix en altres dates i horaris.


Descripció de la sortida:

L’Hospital de Sant Pau és una de les joies modernistes de Barcelona. Fou projectat pel prestigiós arquitecte Lluís Domènech i Muntaner (1902), conegut per altres edificis notables com el Palau de la Música. La idea de bastir un gran recinte hospitalari -plantejat com una petita ciutat- neix arran de la important suma de diners que el banquer Pau Gil deixa en testament per a què es construeixi un nou hospital a Barcelona (1896). En aquest context, l’antic Hospital de la Santa Creu, operatiu al Raval de Barcelona des del s.XV, s’ha quedat petit i ja no compleix amb els criteris higiènics, fet pel qual busca una nova ubicació. Així, els marmessors de Pau Gil donen els diners a l’Hospital de la Santa Creu -d’ara endavant dedicat també a Sant Pau-, que adquireix uns amplis terrenys al Guinardó per construir el nou recinte hospitalari.

Domènech i Muntaner basteix el recinte hospitalari amb maó d’obra vista, tècnica que embelleix amb teules de colors, mosaics, vitralls, escultures i medallons heràldics. El conjunt està estructurat en nombrosos pavellons, pensats per separar els pacients segons llurs malalties, i un espai enjardinat enmig per a què reconforti als malalts. A la mort de Domènech i Muntaner (1923) continua les obres el seu fill, Pere Domènech i Roura, que aixeca l’església i la Casa de Convalescència seguint el llenguatge arquitectònic del pare.

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau estigué en funcionament entre el 1916 i el 2009, moment en què s’inaugurà un nou complex hospitalari, més modern, a la banda oposada del recinte modernista. El conjunt aixecat per Domènech i Muntaner fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997.


Què és el “Cicle Cultural Descobrir Barcelona” ?

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus, els jardins i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat. El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts. Participar en aquest Cicle és una bona ocasió per conèixer a fons la ciutat de Barcelona, i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.
L'Hospital de Sant Pau
L'Hospital de Sant Pau
L'Hospital de Sant Pau
L'Hospital de Sant Pau