Tornar Reservar
Ruta Barcelona romana Centre Europeu

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -26/02-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -26/02-10h

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -26/02-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana
Visites d'Art i HistòriaCicle Cultural Descobrir Barcelona
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona

Matinal

Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona | Activitat Club Cultural.

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -26/02-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana

Activitat NO programada.

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA: LA BARCELONA ROMANA

Sortida matinal – Punt de trobada: sortida del metro de Plaça Catalunya – Pelai (L1, L3, FGC), davant del bar Zurich.

Preu socis: 12 € –  (El preu inclou les radioguies) – No socis: 22 €.

Notes: Grup reduït. Places limitades. Poden també inscriure’s en aquestes activitats les persones noves que encara no són sòcies per conèixer les activitats del Centre.


Descripció de la sortida: 

Recorrerem els principals indrets i vestigis de l’antiga Barcelona romana, llavors anomenada “Barcino”. La colònia fou fundada per l’emperador August al s.I aC sobre el Mont Tàber. Tot i ser una ciutat petita comparada amb Tarraco, disposava dels principals espais i edificis públics d’una urbs romana, com l’aqüeducte que li subministrava aigua, unes termes per a la salut i el lleure dels seus ciutadans i un fòrum presidit pel temple.

Des de l’inici la protegien unes muralles que en època baix-imperial calgué enfortir amb poderoses torres i portes. Als accessos, centenars de tombes i mausoleus, amb llurs inscripcions, pugnaven per captar un instant d’immortalitat en l’atenció dels caminants. Quan l’Imperi Romà caigué, la petita Barcino, gràcies a les seves imponents muralles, esdevingué la ciutat més important de la regió, una de les capitals dels visigots i seu episcopal.


CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus, els jardins i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat. El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts. Participar en aquest Cicle és una bona ocasió per conèixer a fons la ciutat de Barcelona, i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.