Tornar Reservar
Ruta Barcelona romana Centre Europeu

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -13/2-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -13/2-10h

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -13/2-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana
Visites d'Art i HistòriaCicle Cultural Descobrir Barcelona
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resum de l'Excursió

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona

Matinal

Ruta Barcelona romana Centre Europeu
Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Cicle Cultural Descobrir Barcelona | Activitat Club Cultural.

Cicle Descobrir Barcelona: La Barcelona Romana -13/2-10h

Passejada cultural per l'antiga Barcino romana

Activitat NO programada.

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA: LA BARCELONA ROMANA

Sortida matinal – Punt de trobada: sortida del metro de Plaça Catalunya – Pelai (L1, L3, FGC), davant del bar Zurich.

Preu socis: 12 € – (El preu inclou les radioguies) – No-socis: 22 €

Notes: Grup reduït. Places limitades. Aquesta sortida es repetirà en altres dates i horaris, a fi de que totes les persones interessades hi puguin participar. Poden també inscriure’s en aquestes activitats les persones noves que encara no són sòcies per conèixer les activitats del Centre.


Descripció de la sortida: 

Recorrerem els principals indrets i vestigis de l’antiga Barcelona romana, llavors anomenada “Barcino”. La colònia fou fundada per l’emperador August al s.I aC sobre el Mont Tàber. Tot i ser una ciutat petita comparada amb Tarraco, disposava dels principals espais i edificis públics d’una urbs romana, com l’aqüeducte que li subministrava aigua, unes termes per a la salut i el lleure dels seus ciutadans i un fòrum presidit pel temple.

Des de l’inici la protegien unes muralles que en època baix-imperial calgué enfortir amb poderoses torres i portes. Als accessos, centenars de tombes i mausoleus, amb llurs inscripcions, pugnaven per captar un instant d’immortalitat en l’atenció dels caminants. Quan l’Imperi Romà caigué, la petita Barcino, gràcies a les seves imponents muralles, esdevingué la ciutat més important de la regió, una de les capitals dels visigots i seu episcopal.


CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA

L’objectiu d’aquest Cicle Cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona, és donar a conèixer i divulgar l’art, la història, els museus, els jardins i el patrimoni urbà de la ciutat, a totes aquelles persones desitjoses de conèixer-lo en profunditat. El Programa s’estructura amb una sèrie de sortides, itineraris i visites temàtiques, sempre acompanyats amb Professors especialitzats i Guies experts. Participar en aquest Cicle és una bona ocasió per conèixer a fons la ciutat de Barcelona, i coincidir amb altres persones amb els mateixos interessos i aficions, en un agradable ambient d’amistat i cultura.

 


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.